Hur lättlurad är du? Gör testet!

Tyvärr, vi har lurat dig.

Hela tanken med rubriken ”Hur lättlurad är du? Gör testet!” är just att få dig att klicka dig in till denna sida där vi använder fina ord för att marknadsföra vår bok.

Det bästa sättet att marknadsföra boken vore förstås att presentera ett kort test som du får genomföra. Sedan presenterar vi resultatet av testet på ett enkelt sätt, typ ”Du är 13 % lättlurad”.

Men i ärlighetens namn, ett sådant test skulle knappast gå att genomföra. Åtminstone inte om man har större ambitioner än att underhålla.

Vi har använt ett vanligt säljknep som kallas AIDA (Attention, Interest, Desire, Action) som går ut på att presentera ett problem och sedan en enkel lösning på det problemet. Du undrar hur lättlurad du är, och vi presenterar en enkel lösning i form av ett test.

Under föreläsningen har du säkert fått mängder med tankar om hur lättlurade andra är, men det är viktigt att komma ihåg att påverkan är något universellt och inte något som gäller ”alla andra”. Däremot är det alltid lättare att hitta fel hos andra än hos sig själv.

Hur säljknep fungerar psykologiskt är något vi berättar om i boken. Du kan använda boken för att dels bli bättre på att själv upptäcka när någon försöker påverka dig, och dels för att bli bättre på att påverka andra effektivt.

Vi lägger inte nödvändigtvis en negativ värdering i ordet ”påverka”. Det kan handla om stort från smått, allt från att få barnen att lägga sig i tid till att löneförhandla eller köpa ett nytt hus. Alla dessa är situationer där den ena personen vill påverka den andre och det är legitimt att göra det. Vi tar dock också upp den negativa delen av påverkan, eller manipulation. I boken ger vi tips om hur du kan skydda dig mot manipulation.

Vad tror du att vi vill att du ska göra nu? Ja, naturligtvis:

Köp boken på Adlibris Köp boken på Bokus